Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 22 мая 2016 г.

Мандрівка байдарками на острови

Аби не перетворити життя на рутину та не потонути в буднях повсякденності, слід подбати про організацію якісного дозвілля та відпочинку. Звісно, що одним з варіантів організації яскравого вікенду можуть стати наші плавні. І хоча старожили кажуть, що плавні вже не ті, та все ж що може бути прекраснішим за відпочинок на мальовничих берегах славетного Дніпра, риболовля в тихому дикому місці, запашний шашлик, вечір біля вогнища і ночівля в наметах!
Цього тижня, спеціально для "НК Онлайн", невелика група хлопців та дівчат, серед яких і автор, влаштувала розвідувальний похід з ночівлею на острови. По човни ми звернулись до яхт—клубу «Maxim Marine», який пропонує в оренду різну водну техніку – понтони, катера, гідроцикли, одно- та двомісні байдарки та каяки, веслові човни та інше. Для своєї компанії обираємо каяки та човен для перевезення палаток, спальників та інших необхідних в поході речей.
Слід зазначити, що оренда човна чи каяка коштує 60 грн. за годину, чим більше годин оренди, тим дешевша оренда. Наприклад ціна за добу складатиме 420 грн.
Перед спусканням на воду проходимо невеликий інструктаж та застереження про можливі небезпеки відпочинку на воді та на острові, отримуємо рятувальні жилети, завантажуємось та випливаємо. Дніпро зустрічає вітряною погодою та хвилями, що трохи ускладнюють переправлення та збільшують його тривалість.
Вже в озерах острова хвилі стихають і ми поринаємо в світ новокаховських плавнів. Багато зелені, риба, яку видно крізь прозору воду, неймовірний спів птахів, яких не почуєш і не побачиш у місті.
Вечоріє. Так як ми вирішили отаборитись там, де відкриватиметься краєвид на місто та ГЕС, повертаємося з Козачого острова (або ще о. Бургун) на малий острів. Розбиваємо табір та запалюємо багаття, яке крім засобу приготування вечері радує жаром в прохолодний вечір і до пізньої ночі слугує місцем жвавих бесід…
Наступає ніч, а навкруги гучний спів птахів та шум прибою. Періодично звуки ночі псує лише шум моторного човна, який плаває навкруги острова та іноді робить зупинки. Сходимось на думці, що це браконьєри навідуються на місця встановлення сіток, хоча це лише припущення.
Близько 5-ої ранку пробуджує світанок. Поступово над ГЕСом сходить величезне червоне сонце, яке надає всьому червонуватий відтінок і неймовірно віддзеркалюється в куполах величезного собору на тому березі.
Як не сумно, а по обіді слід повертатись додому. Час промайнув наче одна коротка мить і слід повертатись на «велику землю». Але заряду бадьорості і яскравих вражень мабуть вистачить на тиждень вперед. Перепливаючи Дніпро вже плануємо наступний, більш тривалий виплив на острів для кращого та глибшого знайомства з плавнями.
Сергій Пантоненко

Фото Неллі Чернишова

1 комментарий: