Общее·количество·просмотров·страницы

воскресенье, 24 ноября 2013 г.

Як в лікарні лампу заміняли

Кожна дрібниця набуває цінність, коли головне втрачає сенс.
Фредерик Бегбедер
Так сталось, що в наших житлових та громадських приміщеннях є такі місця, до яких ніколи не доходить світло сонячного проміння. Та й навіщо, схоже вважають архітектори, адже в наш прогресивний час, час нескінченних реформ та ініціатив, є такий корисний винахід, який зветься освітлювальним приладом.
Але одного разу, в одному такому темному кутку, в освітлювальному приладі медичного закладу згасла лампа. Технічному персоналу, який терміново прибув в «темний» кут, не лишалось нічого робити, як констатувати природну смерть звичайнісінької люмінесцентної лампи.

Можливо десь не у нас ця історія закінчилась би заміною лампи, але наше сьогодення, особливо в розпал передової медичної реформи, змушує й чинити по-реформаторські. Та й до того ж 17 гривень 57 копійок для лікарні – «непідйомні» кошти. Тому було вирішено скликати «консиліум», до якого залучили заступника головного лікаря, старшу медсестру, бухгалтера та завгоспа, які й взялися вирішувати як «пролити світло» в цю «темну» історію. Пробачте, забув додати, що залучили до справи сімейного лікаря, адже він тепер, як то кажуть, «універсал», от, мовляв, нехай і в господарських справах підтвердить свою кваліфікацію.
Першу пропозицію вніс завгосп: «Давайте пофарбуємо стіни в білий колір, тоді візуально стане світліше». Та через горезвісну відсутність коштів, цю пропозицію відхилили.
– Треба відчинити двері на вулицю, тоді не буде темно, – вирішив бухгалтер.
Сказано – зроблено! Разом із вуличним світлом до приміщення увірвався потужний холодний протяг, через що пропозицію визнали недоцільною, щонайменше до теплої пори року.
– А давайте виділимо окрему медсестру, яка буде видавати ліхтарика всім, хто тут проходить, – запропонувала старша медсестра. Але через звичайний брак персоналу вирішили шукати інший вихід з ситуації.
– Потрібно прорубати вікно! – з завзятістю Петра І випалив заступник головного лікаря. Вже збирались братись за діло, та хтось згадав, що жодна з чотирьох стін не виходить на вулицю.
Нарада з темного зайшла в глухий кут, а тому зібрання винесло рішення залучити до зборів головного лікаря. Він, вислухавши всі пропозиції і розуміючи безвихідь ситуації, нарешті наблизив проблему до розв’язання. За його клопотанням міському голові було скликано позачергову сесію міськради, на якій всі присутні депутатів одноголосно підтримали пропозицію… виділити з резервного фонду міського бюджету 17 гривень 57 копійок на придбання люмінесцентної лампи для лікарні. При цьому постанову рішення розпочали важливими словами: «Виконуючи соціальні ініціативи Президента України, … виділити 17 гривень 57 копійок...»
А тим часом вже відома нам комісія зібралась на чергові збори аби вирішити, чим замінити бензин для швидких та як лікувати туберкульоз самим лише спиртом з ватою.
Що й казати, в нашій з вами столиці про такі дрібниці не думають і прямих шляхів не шукають – там вигадують нові медичні реформи, направлені на поліпшення медичного обслуговування населення.

Сергій Пантоненко

1 комментарий: