Общее·количество·просмотров·страницы

вторник, 15 марта 2011 г.

Конференція "Архітектура міста: збереження і розвиток".

     Нещодавно в Новокаховському політехнічному коледжі завершився тиждень «Днів Нової Каховки». В рамках тижня пройшла конференція «Архітектура міста: збереження і розвиток», яка була присвячена 59-річчу з Дня заснування Нової Каховки (Організатори Пантоненко С. та Безугла О.). На неї було запрошено міського голову Нової Каховки (Коваленко В.І.), директора музею історії міста (Лозовий В.Й.), досвідченого архітектора (Євсєєва Т.М.) та голову Молодіжної ради при міському голові (Козлова Я.В.).
     Нажаль міський голова не зміг відвідати конференцію, тому привітання від Володимира Івановича передав його заступник Акуленко Василь Степанович. В своєму виступі він поділився своїми спогадами про те, як виглядало місто коли він вперше до нього приїхав, а також зробив акцент на тому, що молодь повинна шанобливо ставитись до своєї історії. Директор музею історії міста зробив невеликий екскурс до дня заснування Нової Каховки, демонструючи при цьому фотографії будівництва ГЕС та міста. 
     Найбільш захопливою виявилась розповідь місцевого архітектора Євсєєвої Тетяни Миколаївни. Вона розповіла багато цікавих та невідомих містянам архітектурних особливостей міста та історії з його будівництва. Наприкінці вона звернулась до усіх присутніх з закликом стати на захист старої частини міста без якої, на її думку, Нова Каховка перестане бути Новою Каховкою. Почати вирішили з того, що написати міському голові листа з клопотанням зберегти старий район і не допустити його руйнування.
Голова Студентської Ради НКПК ОНПУ
Пантоненко Сергій

Комментариев нет:

Отправить комментарий